Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szin pszichológiája

2011.05.08

valahol találtam,

A szín pszichológiája

A szín fontos eleme életünknek. Az idők kezdete óta a természet része, mégis még mindig elbűvöl minket a titokzatos jelenség eme tárgya. Saját személyiségünk tükröződhet vissza színválasztásunkból. A színeket arra használjuk, hogy kifejezze érzéseinket, vizuálisan kommunikáljunk, hogy szimbolizálja elképzeléseinket és reprezentálja kultúránkat.

A Glidden-nél folyamatosan kutatunk új módszerek után, amelyek segítségével megoszthatjuk a színekkel kapcsolatos információkat veled, és hogy segíthessünk abban, hogy olyan otthonod lehessen, amely tökéletes színösszeállítású. A "Szín Pszichológiájá"-val megmutatjuk az egyes színárnyalatok apró kis különbségeit, hogy kiemelhessük egyéniségedet.

Vajon mit árulnak el rólad kedvenc színeid?

 

Click me!

   

Click me!

   

Click me!

   

Click me!

Click me!

   

Click me!

   

Click me!

   

Click me!

Click me!

   

Click me!

   

Click me!

 

 

 

Szín-pszichológia: Rózsaszín

   

A rózsaszín érzelmes jellegű, jelentése érzékeny szív. Általánosságban a gondoskodást és a megosztást reprezentálja, a rózsaszín erős személyiségre utal. A szerető, gyengéd és törődő egyéniség előnyben részesíti a rózsaszínt.  

 

 

Szín-pszichológia: Piros

   

A piros önmagában a legdinamikusabb és legszenvedélyesebb szín, a szerelmet, a szenvedélyt és a bátorságot szimbolizálja. Figyelmet parancsoló szín, a pirosnak nagy érzelmi hatása van. Azok, akik pirosat választanak, azok a sikerért képesek agresszívek, törekvőek és lobbanékonyak lenni. Az a törekvés, hogy megtapasztalják az élet teljességét, egy állandó ténykedéshez vezet.

 

 

Szín-pszichológia: Narancssárga

   

A narancssárga - az ősz színe- a forma és a tervezés jele.    Élénk, világos tónusban a narancssárga kedélyes, vidám és játékos. Sötétebbé téve egzotikussá, izgalmasabbá válik. Akinek a narancssárga a kedvence, az tele van energiával, jó a szervezésben és a szerkesztésben. 

 

 

Szín-pszichológia: Barna

   

A barna - a természet színe - reprezentálja az otthon, a családi tűzhely fontosságát. Szimbolizálja a testi kényelmet, a nyugalmat és az elégedettséget. A barnát kedvelők lelkiismeretesek, józanok, kiegyensúlyozottak, megbízhatóak. Belső biztonságuk, becsületességük és magas erkölcsösségük megmutatja, hogy az életet komolyan veszik.

 

 

Szín-pszichológia: Sárga

   

A sárga igazán vidám, örömteli és erkölcsös a maga egyszerűségével. A sárga melegséget áraszt, inspirációt és életerőt ad, boldogságot sugárzó szín. A sárga kifejezi a kommunikációt, a felvilágosodást, a napsütést és a szellemiséget. Ha a kedvenc színed a sárga, ez megmutatja, hogy a jövőbe nézel, mindig előre figyelsz, és hogy te egy igazi egyéniség vagy, idealista, magas képzelőerővel. Alapvetően vidám lelkületű vagy és nagy a boldogság iránti vágyad.

 

 

Szín-pszichológia: Zöld

   

A zöld az élet színe, reprezentálja a frissességet, a biztonságot és a nyugalmat. A zöld egy olyan hangulatot, légkört teremt, amely nyugodt és pihentető, karakterizálja a természet erőinek intenzitását. Ha a zöldet választod, a stabilitást, az egyensúlyt és a kitartást keresed. Erkölcsös és szeretetteljes egyéniség vagy.

 

 

Szín-pszichológia: Kékeszöld

   

Hideg és állandó, a kékeszöld stabilitást mutat és ellenáll a változásnak. Ha a kékeszöld a kedvenc színed, érzékeny egyéniség vagy és kitűnő az ízlésed. Optimista vagy és reménykedő, nagyhitű és nagyreményű, könnyen megbízol másokban.

 

 

Szín-pszichológia: Kék

   

A nyugalom színe. A kék hűvös, megnyugtató és rendezett. Királyi szín, a kék kényelmet, békességet, nyugalmat és vidámságot hoz az életünkbe. Ha a kéket választod, alapvető szükségleted a nyugalom, a harmonikus és stresszmentes lét. Tehetséges vagy, konzervatív, másokkal együttérző. Hű, megbízható és szavahihető barát.

 

 

Szín-pszichológia: Lila

   

A lila a luxus színe, érzékiséget, szenvedélyt és az érzelem mélységét mutatja meg. Ez a pompás szín egy szokatlan légkört teremt és egy érdekes esszenciát nyújt. Ha szereted a lilát, igényed van a különlegességre, az egyediségre, érzékeny vagy és figyelmes. Kreatív, művészethez értő, összetett személyiségű vagy.

 

 

Szín-pszichológia: Szürke

   

A szürke hideg hatást kelt, idegennek, távolinak, magányosnak hat. A szürkét azon egyéniségek preferálják, akik munkájukat helyezik előtérbe. Ha a szürke a kedvenc a színed, óvatos vagy, tiszta, világos és érthető személyiségű, aki a kötelezettségeire koncentrál, és annak szenteli életét.

 

 

Szín-pszichológia: Fehér

   

A fehér jóságot, egyszerűséget és ártatlanságot sugall. Megfoghatatlan természete békességet, nyugalmat és a tökéletesség esszenciáját fejezi ki. Azok a személyek, akik a fehéret választják kedvenc színüknek, azok mindenfajta filozófiában a kiválóságot, a kitűnőséget és a felvilágosodást keresik. Az egyszerűség, a puritánság, valamint a megismerés a mindenkori törekvései közé tartoznak..

 

Forrás : www.glidden.com

Forditás: focsi

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.