Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Neudl Erika: Viva AVIVA Hollandia!

2012.10.24

 imag0341.jpg

 Viva AVIVA Hollandia! 

            - Azaz: intim zónák gyógyító segítsége világszerte, most már Hollandiában is!

                                                                                                                                       -    A második szív

  

Igazi pozitív hír, hogy ismét magyar találmány terjed a világban. Igazi pozitív hír, és mi magyarok méltán lehetünk büszkék ismét egy nem egészen újkeletű, ám most rohamosan terjedő, forradalmian új önsegítő módszer érhető el bárki számára, az AVIVA torna! A kismedence izmainak tornája. Két álhatatos ember, a véletlen, és a kalandos szerencse alkotta különös történetben már világszerte kapukat dönget a harminc évig fejlesztett új tudás. A gyógyszer és műtét helyett gyógyító intim területek tornája. A nemzetközi történet magyar vonatkozású végeredményéről azért fontos beszámolni, mert önsegítő, könnyen elérhető, s mert a nők, kismamák, és férfiak kezükbe vehetik „saját testük sorsát”, hiszen a az egészség része a testtudat megfelelő megélése.
Mindenki magáért felelős!

 

 aviva-festmenyen.jpgimag0341.jpgAviva Steiner

aviva-gyakorlatsor-foto.jpg

   

,

 

 

 

 aviva mozdulatsor

Előzmények AVIVA STEINER,

azaz Fazekas Gabriella 1930-ban született Budapesten, szülei vegetáriánus, természeti törvényeket betartó életmódot folytattak, az ország élsportolói közé tartoztak, anyja úszóbajnok volt.. Aviva magas lázzal járó súlyos,életveszélyes betegségből, ötévesen, szülei tanácsára, a mozgással gyógyult meg. Ez mély nyomot hagyott benne… Szülei Auswitzból sajnos már nem jöttek haza, és Steiner Gabriella a csodával határos módon életben maradt, de árván, külföldre sodorta az élet…Aviva 1946-ban, alig 8 évesen került ki Palesztinába. Izraelben balettozni tanult, a világhírű Gertrud Krausnak, az Izraeli Opera tánctanárnőjének is volt tanítványa. ígéretes tehetségnek bizonyult, majd a Testnevelési Főiskolán gimnasztika szakon szerzett tanári diplomát, egész élete a mozgás és a sport. Jeruzsálemben tornatanárnőként dolgozott, szabadidejében pedig az orvosi egyetem anatómia és fizikoterápia kurzusát hallgatta, Adler professzor mellett dolgozott…amikor is érdeklődése érdekes irányt kezdett venni…A paralízis járvány idején a Hádásszáh egyetemi kórházban dolgozott, a fizikoterápiás osztályon, ahol megbénult gyerekek szörnyű látványa fogadta, és ezért különböző gyakorlatokat kezdett kidolgozni, amelyek segítségével a bénulás részben gyógyítható.      

 

   – Felfedeztem,  - mesélte AVIVA -, hogy lehet működtetni majdnem tökéletesen megbénult izmokat is, ha még egy zsiger él, meg lehet mozdítani azt, és ezáltal az egész izomcsoportra lehet hatni, de csakis akkor, ha a beteg akarja.

Aviva Steiner rájött, hogyan, és kitartó, szívós munkával nem adta fel azt az elképzelését, hogy a lebénult izmokat munkára fogja, így, ha nem is egyhamar, de eredmények kezdtek jelentkezni a betegeknél.  A lebénult izmok mozgathatóvá váltak, amiben akkor sem mindenki hitt.  Közben Aviva Steiner csoportokkal is tornázott, majd oly módon kísérletezett, hogy hogyan tudna hatni a kismedence izmaira, a fogamzásgátlásra, női funkciók tudatos kezelésére, betegségekre.

A foglalkozásokon – sok év kísérletezése után - meglepő eredmény született. Az idősebb (45-65 évesek) nők csoportjában egy bizonyos bemelegítő gyakorlat kipróbálása után a következő órára csupán egy idősebb hölgy érkezett meg. Aviva érdeklődésére kiderült, hogy a többiek váratlan távolléte egyetlen különösen meglepő, közös okra vezethető vissza!:  náluk  újra bekövetkezett a már elmaradt havi vérzés. Aviva fejében szöget ütött a váratlan eredmény, és egyéb területekre is kiterjesztette a gyakorlatsort! Ma kilenc területet érint!

Aviva folytatta, fejlesztette ennek a bemelegítő gyakorlatnak a használatát, és a jelenség más nőknél is megismétlődött. Megjött a menstruációjuk olyan nőknek, akik azt hitték, hogy náluk ez már régen befejeződött, ugyanakkor rendeződött minden irányban azoknak is, akik késésre vagy rendszertelenségre panaszkodtak. Aviva 10 évig tökéletesítette módszerét, majd több, mint 27 évi pontosítás után elképesztő rekreációs listát tudhat magáénak. Az AVIVA módszer, amivel azután az igazi úttörő munkát végző Tóth Lívia, a Magyarországon élő, eredetileg műszerész végzettségű nő találkozott. Később, a diplomákat szerző Tóth Lívia hozta az AVIVA tornát olyan állapotba, hogy ebből hivatalos és tanítható módszer lett, tankönyvvel. Most sportvégzettségű előélettel lehet valaki újabb tanulással: AVIVA tanfolyam után AVIVA sportoktató. Tóth Lívia története sem mindennapos, röviden azt mondhatjuk, hogy a pokoli fájdalom lökte erre az útra, no meg a fel nem adó, szívós kereső természete, ami valahol rokon Aviváéval! Tóth Lívia nemzetközi hallgatókra is vágyott, akik a gyógyító módszer spóráját szétszórják külföldön, és akiket az Aviva  terjesztőjévé tehet. Így jutott el most Hollandiába is. Különös szívügye Líviának Erdély, akiket támogat.

 

 

aviva-toth-liivia-neudl-erika.jpg

 

 

 

 

Tóth Lívia tanárom (zöld trikóban)

 

 

 

  MAGYAR FOLYTATÁS:

Tóth Livia 1941-ben született, három gyermek édesanyja. Fiatalos, rendkívül aktív, életeleme a mozgás és hihetetlen az a tenni akarás, ami belőle árad. Rengeteg nő és sok férfi köszönheti neki gyógyulását, családját, gyermeke születését, fájdalma megszűnését, szerve megőrzését. Ő maga is sok súlyos betegséggel küzdött, harmadik szülésekor az orvos sürgős dolga miatt kapott sürgető „gyorsító” injekció következtében leszakadt a méhe!...A fájdalom, és a  sürgető tünetek és azokat saját erejéből, természetes gyógymódokkal, önmegfigyeléssel és sok mozgással gyógyította meg. Ez az út azonban hosszú évekig tartott! Azóta is a Mazdaznan (azaz a: mestergondolat, könyvekbe foglalt életmód-együttes) típusú öngyógyító életmódot folytat, oktatja az Aviva módszert, és az Etka jógát. 

Tóth Lívia nem egyezett bele saját szerveinek operációjába, kivételébe, bár tünetei pokoliak voltak. Állhatatosságának köszönhetően egyéb módszereket kutatott gyógyulása érdekében, gyakorlatilag ennek köszönhető az AVIVA magyar elterjedése. Így talált az izraeli módszerre.

Egy véletlen beszélgetés folytán, egy ismerőse, Sik Toma, mint megoldást az AVIVA nevét említette, amiből később fantasztikus történet kerekedett! 1998-ban Tóth Lívia úgy határozott, hogy elutazik Aviva Steinerhez Tel Avivba, hogy megtanulja ezt a nagyszerű módszert, amelyről már annyi sok jót hallott barátjától Sik Tomától, aki személyesen ismerte Avivát. Később Sik Toma lett a tankönyvek fordítója, de ne szaladjunk a történettel előre! Mivel Lívia megtapasztalta, hogy mennyit javíthatunk egészségünkön a mozgás, torna segítségével, szeretett volna az egészségügyi problémákkal küzdő nőkön ezzel a lehetőséggel is segíteni.                  

                       Úttörő munkája nem volt akadályoktól mentes, hiszen erről a módszerről addig még nem hallottak Magyarországon. Tóth Lívia pénzt gyűjtött, hogy kiutazhasson  Izraelbe, és mozdulatról mozdulatra kézzel lejegyzetelte Aviva Steiner elemeit, tapasztalatait, és annak fiziológiai következményét, hiszen  ekkor még nem volt könyv sem. Aviva módszere még Lívia érkezése előtt kidolgozottá vált férfiak, kismamák, majd a szülés utáni visszaépülésre, a meddőség kezelésére, és a klimax körüli nők számára, de tán ma is a két legnagyobb szenzáció, hogy teljesen természetesen  használja a fogamzásgátlási módszerként. Ha valaki pl. a 3. gyermeke után már nem szeretne több babát, a tornával – annak oktatói módszerek szerint végzett gyakorlatokkal – a „pánik-gyakorlat” nevet viselő gyakorlatokkal természetes úton hozza meg a menstruációt, a pete beágyzódása előtt. Tóth Lívia ezzel a ténnyel elment a magyar rendőrségre is, hogy INGYEN segítene a megerőszakolt bajba jutottakon, de ott kinevették az ötlettel! Az Aviva torna neve más néven hormontorna vagy LUNA torna – hiszen a menstruációnak a HOLDdal együtt kellene lüktetnie, csak úgy egészséges, a helyes menses időpont holdtöltekor  jó. Ezt az indiánok már rég tudják.

 A torna, amely képes megtanítani a nőknek hogy „hogyan” szabályozzák a menstruációjukat, ne legyen több 3-4 napnál és helyes   huszonnyolc napos ciklust kialakítsák, és az ne legyen fájdalmas, hiszen egy természetes folyamatról van szó, a fájdalom pedig rendellenes! A fájdalom mindig pontos pszichés jelzés arra, hogy valamit nem jól visel a tulajdonosa, és az is pontosan jellemez mindenkit, hogy mije fáj... (könyv: Mit jelent a betegséged.)Pl. ha valakinek az anyasággal van gondja, akkor a méhe betegszik meg, ha a látásmódjával, akkor a szeme.   A torna legnagyobb eredménye tán a MEDDŐSÉG kezelésében van. Lívia falán hatalmas képes album látható AVIVA babákkal!  Továbbá segít a torna abban, hogy a változó kori, klimaxos tüneteket enyhítsék vagy megszüntessék, hogy a nők természetes úton, ne pedig gyógyszerrel tartsák egyensúlyban a hormonszintet.  Tóth Lívia Munkájának köszönhetően azóta már nálunk is közel tízezren értek  el eredményt és az Aviva módszerrel  egyre több helyen tanulhatjuk meg a módszert az általa képzett felkészült oktatók segítségével. . A trénerképző ma 72 évesen naponta fut, vitalitása döbbenetes, ETKA jógát is oktat.(Etka anyó is 50 éves kora felett teremtette meg a csodát)Tóth Lívia ma 72 évesen, energikusan, nagyszerű formában, csendesen, kiegyensúlyozottan, és  - bátran állíthatjuk, hogy - tanítványait lepipáló energizáltsággal oktatja és tornázza-  végig a napokat, miközben MAZDAZDAN életmód-táborokat szervez, a tréning oktató hallgatóinak egymaga főz (és tanít vegát főzni) kiváló vegetáriánus ételeket! Mindemellett szervezi a tankönyvek korrektúráját és kiadását, navigálja  fordításokat, a könyvek postázását, kezeli a sajtót, és – ez az egyik leginkább embert próbálóbb feladat, mint a sztár színészeknél… fogadja adminisztrálja és kezeli azt a töméntelen telefonhívást, E-mail, amit a meggyógyult  emberek vagy meddőséggel kezelt babát váró kismamák híre utána nyakába zúdult.

 A módszer sajátja, és egyik sikere, hogy formális torna-összeg után (Lívia szerint, hogy a szegényebbek is elérjék mindössze:6 000 Ft), egyszeri négy óra gyakorlat betanítás után, a betegek vagy inkább az okos prevencióban részt venni kívánók, otthon gyakorolhatják a tornát. Nincs további költsége!  Az oktatói módszert elsajátítva Csehek Katalin belga Aviva oktató, újságíró tollat ragadott, és a női medence tornáit mára már sikeres, média által keresett, nagyon találó című könyvben foglalta össze: A második szív. A terhesség utáni gond nélküli regenerálódást például saját bőrén tapasztalata meg, hisz most született kisbabája, negyven évesen.

 

picture111.jpgNeudl Erika AVIVA intim torna sportoktató

 

     ÉS Hollandia: 2012-ben sok külföldi oktató után Anglia, Ausztria, Belgium , Luxemburg, India, Írország, Kanada, India, Olaszország, Szerbia, Norvégia, Németország, és Szlovákia
http://avivamodszer.hu/aviva-modszer-oktatok

után Neudl Erika szabadúszó /pedagógus, grafológus,újságíró/  immáron végzett  AVIVA oktató, Hollandiában is segíteni tud azokon, akik segíteni szeretnének a gyakorlatok megtanulása után magukon.  Neudl Erika hatalmas  lehetőségnek és szerencsének tartja, hogy hallott a módszerről Dr.COoper Nagy Mária  pszichiáter barátjától, köszönet érte!          

                      Neudl Erika átlagos oktatói AVIVA céljai mellé rendhagyó tervek, missziók is társultak, no meg a szerencse is. Célja, hogy Hollandiában a társadalombiztosítás bevegye egészségügyi listájára, és visszafizesse az AVIVÁra befizetők összegét, segítve így a Hollandiában legalább tízezer magyart és persze a hollandiai lakosságot is, egy magyar találmánnyal, sikerrel.  

  Így mindenki számára könnyen elérhetővé válik majd a gyógyszert, injekciót, műtétet többnyire kiváltó magyar találmány az AVIVA intim torna, amely sokkal szakmaibb: gyógytornász alapú, és nagyobb anatómiai területet érint, mint némely magyar kegel alapú fantázia-tornázgatás...De persze mindenki forduljon előbb orvoshoz. Az olcsó – Benelux Aviva által egységesített ár  - fontos, hiszen a gazdasági válság – sajnos - itt is jócskán érezhető.                                                                                                    

- Egyre több orvos elismeri a módszert, eredmények, röntgen, ultrahang kontroll igazoló képe után, vagy el is végzi a tréneri szakot. – kezdi mesélni Neudl Erika. Hollandiában az orvosok, fizioterepeauták egyre nagyobb érdeklődést mutatnak a békés gyógyító módszer iránt, van olyan amsterdami orvos, aki engem keresett meg a gyakori betegség gyógyítása okán, a nagy, akár utcán is földre lehúzó fájdalommal járó már-már népbetegség, az endometriózis gyógyítási módszere miatt.(Méhsejtek méhen kívülre kerülése.) Hallott az AVIVA módszerről és érdekli! Sok szakember persze elzárkózik, vagy konkurenciát lát, ha pontos képet akarunk festeni!

Múlt héten, - ez pozitív hír  - egy közeli fogyatékos intézetben kerestem oktatói helyet, termet, és a nyitott, kedves igazgatónő a módszer hallatán annyira megdöbbent és fellelkesült, hogy közösen tervbe vettük, a verbálisan elérhető inkontinens szellemi fogyatékosok állapotának javítását. Taníthatnám preventive, a tanárok csoportját is, mondta Marijka asszony, az ODEON intézetből, és ha beválik, a többi intézményt is, aminek ők csak egyik láncszeme, de hírét vinné. – meséli a tréner. Másik terv is adódott.   

  - Tóth Lívia,  - minden szakmaiságot,  mellőző magyar rendőrség elutasítása után - itt, Hollandiában mégiscsak felbátorodva, én is tettem egy kísérletet az amszterdami központi rendőrségen, a megerőszakolt terhes anyák megsegítésére, a be nem ágyazódott pete természetes, célzott tornával történő távozására.

Itt Hollandiában kedvezően fogadták a hírt, igaz, elterjesztése nem kis feladat lesz, de már folyamatban van a rendőrség tanácsára a központi korházak bevonása is. Mindez azonban hatalmas munka!  Ez nagyon pozitív hír. Ha sikerül az a lobbizásom, mint újságíró, - meséli Neudl Erika AVIVA tanácsadó -,  hogy minden megerőszakolt terhes ilyen méltó segítséghez jusson, már nem éltem hiába, de ez persze ez csak az AVIVA egy részét érinti! De segíteni fontos: Annál is inkább, mert kettő ilyen lányt személyesen is ismertem, egyikük elvetette a babát, másiknak azonban nem sikerült, hatalmas lelki terhet véve ezzel mindkettő magára, egész életüket megváltoztatva!– mondja a holland oktató, Erika,  - bár az AVIVA hangsúlya mégsem ezen van!  

Friss eredményem az is, és ez jelentős szakmai örömöm, hogy egy fizikoterápiás szak-intézetben ujjongva fogadott hír az AVIVA létezése, ezért enegedélyezték azt, hogy az intézetben tartsam az órákat, közel Amsterdamhoz.  Ezzel mintegy szakmai rangra emelve az AVIVA intim torna tudását.             

           - Eredmény azonban minden kis eredmény is, például életmódváltás, fogyás, ami egyenes következménye  a hormontornának, ha hízás nem mértéktelen evés következménye, hanem másé. De eredmény bármi: a tornára jelentkezők, akinek rendeződik a ciklusa, babájuk lesz annyi sok év várakozás vagy meddőségi kezelés után, férfiak, akiknek elmúlik a fájdalma, visszatér a potenciája, megszűnik a herefájdalma, emberek, akik sportolni tudnak vizeletcseppenés (inkontinencia első fokozata) nélkül. Gyerekek, akiknek megszűnik az éjszakai bevizelése… vagy az a holland néni, aki 4 éves tolószékes pelenka-szakasz után, pár napos gyakorlással végleg letehette a kellemetlen vizelet-betétet. Már nem a saját pisijében ül egész álló nap. Egy élet gyökeresen megváltozik, és ez nagyszerű érzés, hatalmas erőt ad a továbblépésre!

Másik friss esete a Hollandiában kezdett prakszisnak, a súlyos, tíz naponként székelő (elmérgeződés veszélye) idős asszony, akinek a torna és megfelelő folyadékmennyiség ivásának a megtanulása (2- 3 l/nap/ lett a megoldása.  Ilyen emberekkel kezet szorítani valóban remek,életre szólóan felemelő érzés.  

Külön személyes élményem – teszi hozzá Neudl Erika, a holland AVIVA sporttréner -, és ez nagyon fontos momentum az életemben, hogy a trénerség által, (a fantasztikus, különleges, meghatározó holland élmények mellett) , a pokol tornácán is egyensúlyozó külföldi letelepedés élményei után olyan értelmes, segítő munkám lett ismét, mint otthon, grafológus-pszichológus tanácsadóként. És bár a két plusz nyelv tanulásával, a megélhetéssel megtűzdelt nehézségek itt sem mindig egyszerűek, bizakodó vagyok. Nagy a kihívás! -  zárta le Neudl Erika, AVIVA intim torna sportoktató a hollandiai terveit.

 
 

Mező Éva

újságíró 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

az AVIVA lényege

(Klára L., 2017.11.24 10:06)

nagyon frappánsan összefoglalta számomra az AVIVA lényegét, hogy hogyan szivárgott be országunkba ez a módszer...Hallottam róla de nem tudtam igazán hogy mi ez. Mostmár tudom...