Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Madár Eszter: Szerelem c festményének a hatása rám...

2008.10.06

Kép
Név: Neudl Erika
E-mail: neurika@gmail.com
Dátum: 2007. February 22. 22:14:06
Üzenet: Szerelem

Majd' két éve, amikor persze épp egy új kiállítás ötlete fortyogott bennem, művészportálokon festményeket keresgettem...egyszercsak megpillantottam egy képet.Szenvedélyes ember lévén ( ez nagy karakterhátrány :-)! ) egyszercsak mellbevágott egy kép. Bámm!
Kivált és kiemelkedett a többi közül. Épp úgy, mint a szerelem. Ott termett, belém markolt. Váratlanul és azonnal megérintett...és valami hangot is adtam ki...valami csendes feljajdulást. Letaglózott a festmény, abba kellett hagynom a munkát, hiába csörgött a telefon a szerkesztőségben. Nem is hallottam.Mint a szerelemben.
Egy mozdulattal háttérképet kattintottam belőle, hátradőltem és főállásban ámúltam. Valószínűleg van olyan jelenség, hogy egy-egy életszakaszban bizonyos színekre szükségünk van,színszerelem, szemünk és szellemünk, csakránk? bekortyolja a színhullámokat és színtartományokat, de nem is a tudomány!!!
olyan egyszerűek dolgok.
Odáig voltam ezért a képért. A narancsok és a melegsárgák hihetelen egyszeri és megismételhetetlen rendszerben kúsznak egymásba a képen.Mint valami misztikus színfelhő.
Egy korty csodás fény.Micsoda lelke van annak, aki ilyet fest?!? Eszter betegségből talált fényt az alagútban a festéssel. Micsoda élet-példa. Másnak.
Két fát felkapott a vihar - a szenvedély - és egymásba casvarodtak, gabalyodtak, összenőttek, összesímúltak.Mintha mindig is együtt lettek volna.
Mint a szerelem. Lombjuk koronájából napkorong vakított.

Általában a tettek embere vagyok és jó sok ámulás után azonnal felhívtam Madár Esztert.
Ugye már tudják??? Azonnal baráti hangot találtunk, azonnal közös szálak voltak, azonnal valami olyan melegséges kedvesség áradt belőle, amivel azóta együtt dolgozunk.Együtt örülünk. Együtt ámulunk. Együtt könyvtervezünk.
Igen.
Két szabadúszó közös szenvedélyel dolgozik, a bizalom nem sérül.
De jó, hogy van még ilyen a sok csaló erdejében.
Madár eszter azóta rajzolja verseimet.És én szavalom a képeit.:-)
És a kép? A első szerelem? Azóta a hálószobámban van. Arra ébredek és arra alszom el.
A jó festménynek van egy tulajdonsága.Nem lehet megunni. Új és új értelmezést nyer. Nem tagdom, ő a kedvenc sok a sok közül.
Élet-érzés-tartozékká válik.
Most nagy bajban vagyok.A Dunakeszi Eglo Luxban történő kiállításra, március 14-étől elkerül a kép a hálómból egy hónapra.Kölcsönadom pár száz embernek. Gyönyörködésre.De ALIG VÁROM MÁR, HOGY VISSZAKERÜLJÖN.
Madár Eszter : "Szerelem" c. képe a LÉLEKFÁK plakáton megtekinthető e honlapon.

Szeretem Madár Esztert. Nincs könnyű élete, mégis oly módon tud vígasztalni, mint kevesen.
Szerénységét tanulnom kell még. Sehol sem vagyok...

Neudl Erika

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

www.carlthomas.eoldal.hu

(Tom, 2009.01.22 09:35)

Kedves Erika!
Először is szeretnék gratulálni a honlapodhoz, amely mindenképpen értéket közvetít az ide látogatóknak. Másodsorban pedig engem is első pillantásra lenyűgözött Madár Eszter: Szerelem c. képe. Színeiben, egyszerűségében és szuggesztív erejében rejlik az a vonzerő, amelyet sugároz a néző felé. Egy egészen újszerű megtapasztalás, amely új dimenziót nyit az érzékeknek, és komoly lélektani mondanivalót tartalmaz. Ez a kép maga a megnyugvás, a gyönyör és az egység! Ez az én véleményem. Jó nézni. Új élményt jelent számomra. Köszönöm.
Üdvözlettel: Tamás Károly

zem911@freemail.hu

(zollendroller, 2008.10.16 00:05)

ja látom, már 1006! Esse semmi. Nálam is kábé ennyien vannak. Csinálj csetet, fórumot, hívd táncra az olvasóidat! Jó bulizást!

zem911@freemail.hu

(zollendroller, 2008.10.16 00:01)

Szia Erika! Gratulálok a 700 olvasódhoz!!! Ennyi titkos hódolód van, nem sámli! Klassz vagy és kész! (én 701. vagyok, most lestem be ide először, demajmég jövök. Ugye Te is szoktálí nézni engem? Most már a www.sajatutad.hu -n vagyok. A blogot lassan elhagyogatom, de a másikon gyakorlatilag ugyanaz megy, csak zöldbe! :o)
sziasztok, üdv sok sikert!